O Utrci / CRO Race 2022

Spektakularna biciklistička utrka CRO Race ove se godine održala od 27. rujna do 2. listopada te je Hrvatsku po sedmi put pretvorila u sportsku arenu čiji su kadrovi obišli čitav svijet.

Na dosadašnjim izdanjima utrke nastupale su najveće biciklističke zvijezde poput Marka Cavendisha, Vincenza Nibalija, Giacoma Nizzola, Adama Yatesa i drugih, a ove godine je nastupilo čak šest WorldTeam timova od ukupno dvadeset timova na CRO Raceu. Ljubitelji biciklizma mogli su uživo ili putem televizijskog prijenosa uživati u nastupu vrhunskih biciklista koji su vozili trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Startovi i ciljevi etapa gradovi su diljem Hrvatske i poznate lokacije poput nacionalnih parkova i parkova prirode, a prolasci kroz neke od najatraktivnijih destinacija pružaju nezaboravne doživljaje natjecateljima i publici. Značaj utrke za turizam, gospodarstvo i promociju Hrvatske i ove su godine prepoznali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb i Hrvatska elektroprivreda, koji projekt podržavaju od samog početka. Tu su i Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez i mnogi drugi partneri i sponzori.

Osim profesionalnog biciklizma CRO Race ima i niz popratnih aktivnosti. Pa je tako i ove godine održana utrka za najmlađe sportaše – treći po redu Kids CRO Race. Djeca su mogla iskušati svoje biciklističke vještine i natjecati se u utrkama na virtualnim trenažerima održanih u Osijeku, Ludbregu, Zadru, Primoštenu, Crikvenici, Labinu i Zagrebu.