Sponzori / Main sponsor

Grad Zagreb

Zagreb kao najveći hrvatski grad je prekrasna i turistima relativno neotkrivena destinacija u kojoj se miješa šarm Centralne i Jugoistočne Europe sa Mediteranom.  Prošlost mu seže u Srednji vijek kad je 1094.  prvi put službeno spomenut kao grad. Tijekom  burne prošlosti Zagreb i okolna urbana područja su se suočili sa mnogim izazovima, ali su uspješno sačuvali svoju bogatu kulturnu i prirodnu baštinu. Danas je grad koji je poznat po razvijenim gospodarskim aktivnostima, odličnoj kvaliteti života, izvrsnim fakultetima, mnoštvu muzeja i sportskim i zabavnim događanjima. Glavne ekonomske grane u Zagrebu su visokotehnološke industrije i uslužne djelatnosti.

Zagreb ima mnogo za ponuditi i ako se odlučite provesti dan razgledavajući povijesne znamenitosti kao Crkvu sv. Marka, kupujući svježu hranu na uvijek punoj tržnici Dolac, posjećujući mnogobrojne muzeje ili šetajući oko park- šume Maksimir, grad Vas neće razočarati.

Iako je javni prijevoz veoma funkcionalan i brz, ovaj energični grad možete u potpunosti prijeći pješice. Grad je prepun šarmantnih kafića i trendi restorana u kojima se može uživati u lokalnim vinima i ukusnoj hrani.
Nemojte ni ispijanje kave shvatiti olako, jer su zagrebački lokali svima koji im se nađu u blizini najdraži dnevni boravak. Uz kvalitetnu gastronomsku ponudu, Zagreb je veoma moderno mjesto u kojem postoji raznovrsna ponuda noćnih klubova.

Službena web stranica