U Opatiji održan Kids CRO Race

Objavljeno: 02.10.2021.

David i Natali iz Osnovne škole Viktor Car Emin, Nika iz Osnovne škole Sveti Matej te Matej iz Osnovne škole Andrija Mohorovičić, pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Opatiji. Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu, a sutra će u Zagrebu biti poznato tko su ukupni pobjednici ovog natjecanja za najmlađe.

Kids CRO Race okupio je mnoštvo djece i građana koji su tijekom popodneva pratili utrku za najmlađe, u iščekivanju profesionalnih natjecatelja koji se danas utrkuju na petoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race.

Matej i Natali pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a u starijoj dobnoj skupini od 11 i 12 godina pobijedili su David i Nika. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 890 metara.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u recikliranju kućnog otpada u kojima je tijekom protekle četiri godine održavanja sudjelovalo više od 2.000 djece. Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim su natjecateljima i ove godine osigurani bicikli Bianchi i trenažeri Elite. Ove godine ostvareno je i partnerstvo s platformom ROUVY, koja nudi 100% realistične, virtualne biciklističke utrke kroz tehnologiju proširene stvarnosti. Tako svaki mladi natjecatelj ima svoj avatar koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Na taj način djeca mogu doživjeti nevjerojatno i realno iskustvo te adrenalin koji vožnja na utrci CRO Race pruža.

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Dječju utrku mogu pratiti i gledatelji te navijati za najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.

 

Daljnji raspored održavanja Kids CRO Racea po etapama:

  • ZAGREB, 3. listopada od 11:30 do 13:30 sati