Posljednji ovogodišnji Kids CRO Race održan u Zagrebu, proglašeni i ukupni pobjednici

Objavljeno: 02.10.2022.

Na Kids CRO Raceu u Zagrebu okupili su se brojni mladi ljubitelji biciklizma i građani koji su pratili utrku za najmlađe, iščekujući profesionalne natjecatelje koji su vozili posljednju etapu međunarodne biciklističke utrke CRO Race.

U mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina najbolji su bili Eva iz Osnovne škole Ivana Gundulića i Vito iz Osnovne škole Alojzija Stepinca, dok su u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina pobjedu odnijeli Petra iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša i Leon iz Osnovne škole Stenjevec.

U ukupnom poretku, nakon sedam utrka održanih u Osijeku, Ludbregu, Zadru, Primoštenu, Crikvenici, Labinu i Zagrebu, pobijedili su Eva iz Zagreba i Tin iz Crikvenice u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina te Lorena iz Ludbrega i Leon iz Zagreba u starijoj dobnoj skupini od 11 i 12 godina. Oni su se na pozornici u Zagrebu pridružili pobjedniku ovogodišnjeg CRO Racea Slovencu Mateju Mohoriču (Bahrain-Victorious), drugoplasiranom Dancu Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma) koji je ove godine osvojio Tour de France i trećeplasiranom Britancu Oscaru Onleyju (DSM).

Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 890 metara, u toj posebnoj utrci za najmlađe bicikliste koja se organizira s ciljem poticanja što više djece na rekreaciju i sport te stvaranja svijesti o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se u Kids CRO Raceu stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.

Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim su natjecateljima i ove godine osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima su prolazili prolaziti kratku virtualnu stazu. Ona se, zahvaljujući partneru Rouvy, prikazivala preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako je svaki mladi natjecatelj imao svoj avatar koji je vozio po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Mališani su se tijekom i nakon utrke zasladili proizvodima Kraša, službenog sponzora Kids CRO Racea.

Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodile su se i interaktivne radionice u razvrstavanju kućnog otpada.

Djeca su na ovo natjecanje bila pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji su to željeli, mogli su se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke. Dok su se djeca natjecala na virtualnim trenažerima, profesionalni biciklisti utrkivali su se kroz šest etapa na utrci dugoj preko 1.000 kilometara. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrili su obitelj, njihovi školski kolege i okupljena publika.