KIDS CRO Race danas u Zadru, a sutra u Makarskoj

Objavljeno: 02.10.2019.

Eva, Katja i Vice iz Osnovne škole Petra Preradovića u Zadru te David iz Osnovne škole Šime Budinića pobjednici su treće virtualne utrke KIDS CRO Race održane u Zadru. Oni su tako, zajedno s pobjednicima iz Osijeka i Lipika, ušli u konkurenciji za ukupnu pobjedu, a sutra će u Makarskoj biti poznato i tko će im se u tome priključiti.
U iščekivanju preko stotinu profesionalnih natjecatelja koji su se utrkivali na drugoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race, pred ciljem u Zadru se okupilo mnoštvo djece i građana koji su tijekom popodneva bodrili sudionike KIDS CRO Racea. 

Eva i Vice pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a vozili su na virtualnoj stazi koja prolazi Makarskom rivijerom. Katja i David bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina i oni su vozili virtualnom stazom postavljenom na ulice u samom središtu Zagreba. 

Ovo jedinstveno dječje natjecanje na fiksnim biciklima postavljenim na virtualne trenažere nastavlja se narednih dana u Makarskoj, Crikvenici, Rijeci i Zagrebu, gdje će se mladi ljubitelji sporta natjecati u istim uvjetima kao i na tri prethodno održane utrke. Svim natjecateljima osigurani su Bianchi bicikli i Elite trenažeri na identičnim virtualnim etapama. U svakom gradu organizira se proglašenje pobjednika pojedine utrke, dok će ukupni pobjednici biti proglašeni na završnoj ceremoniji na Trgu svetog Marka u Zagrebu. 

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Dječju utrku mogu pratiti i gledatelji te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.

Daljnji raspored KIDS CRO Racea:

• 3. listopada u Makarskoj od 12:00 do 14:30 sati,
• 4. listopada u Crikvenici od 12:00 do 14:30 sati,
• 5. listopada u Rijeci od 10:45 do 13:00 sati,
• 6. listopada u Zagrebu od 10:30 do 13 sati.