Bliži nam se treći po redu Kids CRO Race

Objavljeno: 23.09.2022.

Kids CRO Race treći je put zaredom s nama! Virtualna utrka za djecu održava se i ove godine u sklopu glavne utrke CRO Race. Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele, mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke. Dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima, profesionalni biciklisti utrkuju se kroz šest etapa na utrci dugoj preko 1.000 kilometara.

Prethodno izdanje Kids CRO Racea iznjedrilo je u sedam utrka održanih u Osijeku, Varaždinu, Otočcu, Makarskoj, Crikvenici, Opatiji i Zagrebu nove pobjednike, koji su proglašeni na glavnoj pozornici u Zagrebu, uz bok najboljim biciklistima CRO Racea. U mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina najbolji su bili Jurica i Hana iz Varaždina, a u starijoj dobnoj skupini od 11 i 12 godina pob- jedu su odnijeli Nika iz Opatije i Fran iz Crikvenice.

Ovogodišnji Kids CRO Race bit će održan sa startom u Osijeku te u gradovima koji su ciljevi etapa – Ludbregu, Zadru, Primoštenu, Crikvenici, Labinu i tradicionalno u Zagrebu. Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim će natjecateljima i ove godine biti osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima će prolaziti kratku virtualnu stazu. Ona će se, zahvaljujući partneru Rouvyju, pri- kazivati preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako će svaki mladi natjecatelj imati svog avatara koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni
biciklisti. Mališani će se tijekom i nakon utrke moći zasladiti proizvodima iz Kraša, službenog sponzora Kids CRO Racea.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrit će obitelj, njihovi školski kolege i okupljena publika.

Raspored:

Osijek - 26.09., 12:00
Ludbreg - 27.09., 12:00
Zadar - 28.09., 12:00
Primošten - 29.09., 12:00
Crikvenica - 30.09., 12:00
Labin - 01.10., 11:00
Zagreb - 02.10., 10:30