Gradovi Domaćini / Etapa 4

Zadarska županija

Smještena u središtu istočnog Jadrana i okružena prekrasnim prirodnim ljepotama velike raznolikosti, zadarska se regija odlikuje izrazito povoljnim geografskim položajem. Ovdje su prirodna i kulturna baština u savršenom skladu, dok atraktivna primorska ljetovališta pružaju gostima izvanredne uvjete za aktivni odmor, ali i za opušteno obiteljsko ljetovanje.

Zadar, grad star 3000 godina, kao središte regije i bivši glavni grad Dalmacije, služi kao polazišna točka za mnoge radoznale posjetitelje. Ovaj ponosan grad bogate i zanimljive tradicije te nevjerojatne kulturne baštine nipošto nije jedini grad koji se diči takvim ugledom. Primorski gradići poput Biograda i Nina jasno svjedoče o tome koliko je cijelo ovo područje bilo važno hrvatskim kraljevima, kao i velikim carstvima Rimljana, Mlečana, Turaka, Ugara i Austrijanaca.

Dugačka i razvedena obala nestvarne ljepote te velebni vrhovi veličanstvenih planina pomoći će vam da zaboravite na sve svoje brige, ostavljajući vas zadivljenima količinom i raznolikošću prirodnih ljepota koje vas okružuju. 

Nacionalni parkovi, parkovi prirode, otoci, rezervati, šume, polja, lugovi, uvale, zaljevi i plaže sastavni su dio veličanstvene bajke koja će zasigurno osvojiti vaše srce i pobuditi vam sva čula, stoga preporučamo da dođete i sami se uvjerite zašto se tisuće i tisuće posjetitelja neprestano vraćaju u potrazi za novim iskustvima u poznatom, toplom okruženju zadarske regije!

 

Izvor: TZ Zadarske županije