Timovi / NIPPO VINI FANTINI EUROPA OVINI

NIP NIPPO VINI FANTINI EUROPA OVINI

Zemlja tima: Italija Sportski direktor: TEBALDI Valerio Kategorija: UCI Professional Continental Teams

Nippo-Vini Fantini talijanska je momčad pogonjena kapitalom japanskoga građevinskog diva Nippa i ciljem da, osim talijanskoga, razvija japanski biciklistički talent u vremenu pred Olimpijske igre koje će se u Tokiju održati 2020. godine. Iz tog je razloga u momčadi aktivno šest japanskih biciklista.

Vođe momčadi su Marco Canola, predvodnik momčadi na prošlogodišnjem izdanju Toura of Croatia, te legendarni 36-godišnji Talijan Damiano Cunego, pobjednik Gira d'Italia iz 2004.

Cunegu je ovo oproštajna sezona. Od talijanske se publike namjeravao oprostiti na ovogodišnjem Giru, čemu je TOC trebao biti kvalitetna prethodnica, pa bismo gotovo sigurno imali priliku vidjeti još jednoga velikog šampiona. Nećemo ga, međutim, vidjeti u Hrvatskoj, a definitivno niti na Giru, pošto su organizatori uskratili pozivnicu njegovoj momčadi, i to drugu godinu uzastopce.

Nippo-Vini Fantini prošle je godine prvi put nastupio na TOC-u, a kapetan Marco Canola, koji i ove godine predvodi talijanski sastav, bio je najbolje plasirani vozač momčadi na 21. mjestu generalnog poretka.