Timovi / HOLOWESKO CITADEL PB ARAPAHOE RESOURCES

HCA HOLOWESKO CITADEL PB ARAPAHOE RESOURCES

Zemlja tima: Sjedinjene Američke Države Sportski direktor: CUBRIC Radiša Kategorija: UCI Professional Continental Teams

Američka momčad u vlasništvu bivšeg biciklista Georgea Hincapiea, jednoga od najboljih pomagača odnosno 'domestiquea' svih vremena, koji se naradio za nebrojene pobjede Lancea Armstronga, Alberta Contadora i Cadela Evansa, pa tako i prilikom njihovih trijumfalnih pohoda na Tour de France, nova je u društvu UCI-jeve profesionalne kontinentalne klase.

Ove je godine momčad doputovala na prvu pravu europsku turneju, odnosno tek drugu nakon 2013., kada su se natjecali u statusu kontinentalne momčadi.

Zablistali su čim su spustili bicikle na tlo Starog kontinenta. Sudjelujući u prvoj utrci, Touru de Normandie, odmah su preuzeli glavnu riječ. Ovogodišnje pojačanje, mladi Švicarac Fabian Lienhard, odnio je pobjedu u prvoj etapi te u žutoj majici vodećeg u ukupnom plasmanu ostao do pete dionice utrke. Na kraju je završio na solidnom 11. mjestu. Iskusniji Amerikanac John Murphy ostvario je najbolji plasman za momčad zauzevši deveto mjesto, dok je još jedna ovogodišnja prinova, 24-godišnji Danac Nicolai Brøchner, završio 13. Sva trojica nastupaju na Touru of Croatia.

Cilj europske turneje jest steći momčadsko iskustvo u sasvim novom okruženju, ali se i što bolje pripremiti za Tour of California, najbitniju utrku za Holowesko Citadel u ovogodišnjem kalendaru, za koju se nadaju dobiti pozivnicu organizatora.