Timovi / CCC SPRANDI POLKOWICE

CCC CCC SPRANDI POLKOWICE

Zemlja tima: Poljska Sportski direktor: BROZYNA Tomasz Kategorija: UCI Professional Continental Teams

Poljaci su redoviti gosti Toura of Croatia i zasad njegova najuspješnija momčad. U njihovim je redovima ove sezone bilo vrlo prometno. Radne su sredine promijenili dobro nam poznati Maciej Paterski, Jan Hirt, Felix Großschartner, Branislav Samojlov i Marcin Bialoblocki. Austrijanac Großschartner, novi član BORA-hansgrohea, nastupio je na sva tri izdanja najveće hrvatske biciklističke utrke, Paterski, Samojlov i Bialoblocki natjecali su se dva puta, a Hirt jednom, i to prošle godine.

Rezultati koji je tim postizao u Hrvatskoj apsolutno su impresivni. U momčadskom su poretku osvojili prvo mjesto 2015. i 2017. godine, uz treće mjesto 2016. Na prvom izdanju TOC-a dominirao je Maciej Paterski pouzimavši sve majice osim bijele, namijenjene najboljemu mladom biciklistu.

Na prvom izdanju Toura of Croatia čak su petorica CCC-ovih vozača završili utrku u Topu 10, 2016. Victor de la Parte i Felix Großschartner zauzeli su treću i četvrtu poziciju u ukupnom plasmanu, dok su lani trojica pronašla mjesto među sedmoricom najboljih na kraju utrke. Trećeplasiranog Hirta i (ponovno) četvrtoplasiranog Großschartnera više nema, no u momčadi je zato i dalje Michal Schlegel, sedmoplasirani na kraju prošlogodišnje utrke, k tome i osvajač bijele majice za najboljega mladog vozača na TOC-u. Niti on, međutim, nije na preliminarnom popisu za četvrto izdanje utrke.

Pitanje je je li momčad i ove godine zadržala snagu iz prošlih sezona. Apsolutno prvo ime momčadi danas se čini Marko Kump, pristigao u ovosezonskom transferu iz WorldTour momčadi UAE Team Emirates. Na TOC-u je Slovenac, sprinterski specijalist, pobjeđivao u dresu Adria Mobila još 2015. godine. Nakon dviju godina u najvišemu, WorldTour razredu, spustio se razinu niže. I predvodit će momčad u Hrvatskoj.