Timovi / BAHRAIN MERIDA

TBM BAHRAIN MERIDA

Zemlja tima: Bahrein Sportski direktor: ŠTANGELJ Gorazd Kategorija: UCI World Teams

Momčad formirana za sezonu 2017. tijekom zime nije pretrpjela naročite promjene. To znači da je sportska uprava odradila dobar regrutacijski posao iz prvog pokušaja. Govore to i rezultati iz prve godine postojanja ovog biciklističkog tima: Vincenzo Nibali završio je na postoljima Gira d'Italia i Vuelte e España te na pobjedničkom postolju Gira di Lombardia odnosno Toura of Croatia. Nedavno je oduševio pobjedom na klasiku Milan - San Remo, kojom je potvrdio da je jedna od najboljih biciklista svih vremena. Ove godine Nibali je odlučio, baš kao što je to većinom činio u prošlosti kad su druge sezone u njegovim novim momčadima bile u pitanju, prijaviti se za Tour de France umjesto za Giro. Odgovara mu ovogodišnji itinerer utrke u Francuskoj, koji favorizira penjače nauštrb kronometraša. Tom je i razlog da mu se izmijenio plan treninga, stoga neće braniti naslov prošlogodišnjeg pobjednika na Tour of Croatia.

Bahreinski će sastav ove godine u Hrvatskoj predvoditi naš stari znanac – još iz vremena dok je biciklirao za Adriu Mobil – Domen Novak, šestoplasirani u ukupnom poretku prije dvije godine, zatim njegov sunarodnjak Borut Božič te Bjelorus Kanstancin Sivcov, šestoplasirani u lanjskome generalnom plasmanu.

Momčad je ove sezone dodatno popunjena Slovencima, vrlo dobrim mladim napadačem Matejem Mohoričem te solidnim kronometrašem Kristijanom Korenom. Među značajnijim su pojačanjima također Bask Gorka Izagirre, koji bi Nibaliju trebao biti od posebne koristi, kao i iskusni Talijan Domenico Pozzovivo, obojica specijalisti za napore iscrpljujućih višednevnih utrka.

Momčad u kojoj jednu od uloga sportskog direktora obnaša organizator Toura of Croatia Vladimir Miholjević, u čijoj je radnom timu uposleno više Hrvata, dolazi na četvrto izdanje TOC-a braniti Nibalijev naslov. Uvertiru za to imali su u prosincu, dio kojeg su proveli na zimskim pripremama na otoku Hvaru.