Timovi / AQUA BLUE SPORT

ABS AQUA BLUE SPORT

Zemlja tima: Irska Sportski direktor: IRWINE Martyn Kategorija: UCI Professional Continental Teams

Irska momčad najmlađa je u društvu ovogodišnjih timova-sudionika Toura of Croatia. Osnovani su uoči početka prošle sezone. Budžet osigurava Rick Delaney, biznismen iz Corka, no činit će to samo kroz prve tri godine: ideja je da se u tom razdoblju poslovni model učini financijski samoodrživim kroz internetsku biciklističku trgovinu Aquabluesport.com.

Više od inteligentnoga poslovnog projekta iznenađuju rezultati koje je momčad u svojoj prvoj sezoni postigla. Stefan Denifl (među zamjenama na listi za Tour of Croatia) odnio je senzacionalnu pobjedu u 17. etapi Vuelte e España, finiširavši sam na brdskom cilju poslije fantastičnog bijega. Isti je vozač slavio na svojoj domaćoj utrci, Touru of Austria, dok je još jednu izuzetno vrijednu pobjedu Ircima donio Amerikanac Larry Warbasse slavivši u četvrtoj etapi Tour de Suissea.

Nastup u Hrvatskoj vodstvo tima zamislilo je kao pripremu za ovogodišnji nastup na Giru d'Italia, za koji su očekivali pozivnicu organizatora. Na koncu je nisu dobili. Poklonici biciklističkog sporta svejedno će imati priliku na djelu vidjeti jednu novu i vrlo perspektivnu momčad.