Gradovi Domaćini / Etapa 2

Plitvička Jezera

Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj – Plitvička jezera, su jedina prirodna vrijednost (u društvu kulturnih vrijednosti), u Hrvatskoj uvrštena u Popis svjetske baštine (UNESCO - United Nations, Educational, Scientific and Cultural Organization). Uvrštena su među prvima u svijetu i to još davne 1979. godine.  

S  više od milijun posjetitelja godišnje čini svojevrsnu perjanicu svih NP i PP u RH, dok u većini turističkih brošura slovi kao planetarno popularna destinacija, odnosno “must see destination“ – odredište koje se jednostavno mora posjetiti.

 

Hvalevrijedno mjesto u turističkoj ponudi zauzima i biciklizam, kao idealan spoj rekreacije i uživanja u prirodi, a uz visoku razinu ekološke osviještenosti i prihvatljivosti s obzirom na okoliš. Kako čitavo ovo područje obiluje nizom prirodnih atrakcija, rekreacija i sport u vidu biciklizma značajna su karika u kreiranju priče o Republici Hrvatskoj kao očuvanoj i poželjnoj zemlji za odmor i rekreaciju.

Etapna biciklistička utrka Tour of Croatia, osim obogaćivanja ponude ima i izuzetno veliki promotivni učinak naše zemlje u svijetu, s obzirom na to da je svako povećanje kvalitete ponude i usluge neophodno želimo li održati i valorizirati konkurentnost turizma Hrvatske.