U Zagrebu održan Kids CRO Race, proglašeni ovogodišnji ukupni pobjednici

Objavljeno: 05.10.2021.

Filip, Lovro, Iva i Matea pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Zagrebu. Oni su tako ušli u finale te se natjecali za ukupne pobjednike. Ovogodišnji pobjednici Kids CRO Racea održanog u sedam gradova – Osijeku, Varaždinu, Otočcu, Makarskoj, Crikvenici, Opatiji i Zagrebu proglašeni su na glavnoj pozornici u Zagrebu, uz bok najboljim biciklistima CRO Racea. U mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina najbolji su ove godine bili Jurica i Hana iz Varaždina, a u starijoj dobnoj skupini od 11 i 12 godina pobjedu su odnijeli Nika iz Opatije i Fran iz Crikvenice.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u recikliranju kućnog otpada u kojima je tijekom protekle četiri godine održavanja sudjelovalo više od 2.000 djece. Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim su natjecateljima i ove godine osigurani bicikli Bianchi i trenažeri Elite. Ove godine ostvareno je i partnerstvo s platformom ROUVY, koja nudi 100% realistične, virtualne biciklističke utrke kroz tehnologiju proširene stvarnosti. Tako svaki mladi natjecatelj ima svoj avatar koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Na taj način djeca mogu doživjeti nevjerojatno i realno iskustvo te adrenalin koji vožnja na utrci CRO Race pruža.

Djeca su na ovo natjecanje pozivana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a mogli su se i sami prijaviti. Dječju utrku diljem gradova pratili su brojni gledatelji te navijali za najmlađe natjecatelje.